Over ons; 

in 1995 werd het shantykoor de 'Iesselbrassers' opgezet als onderdeel van het Regionaal Mannenkoor. Eind 2015 hebben we dus ons 20-jarig bestaan gevierd. Per 1 januari 2015 is het  shantykoor de 'Iesselbrassers' verzelfstandigd en ook bestuurlijk autonoom. Dit heeft slechts organisatorisch uitwerkingen. 

Het Shantykoor de 'Iesselbrassers' bestaat uit een dertigtal enthousiate mannen met veel koorervaring. De muzikale begeleiding en ondersteuning vindt plaats door een combo bestaande uit twee accordeonisten, twee gitaristen, en een basgitatrist. Thans staat het koor onder leiding van de heer Henk van den Berg, een dirigent met jarenlange ervaring in de muziekwereld.  

Het repertoire van Shantykoor de 'Iesselbrassers' bestaat uit zogenoemde  'Shanty' en 'Sea songs'. Liedjes die hun oorsprong vinden in de oude zeevaarderstijd. Doorgaans zijn het liedjes bedoeld als werkliedjes. Primaire aanleiding van deze 'werkliedjes' was het feit dat melodie en ritme het zware werk aan boord van zeilschepen -zoals het verzetten van zeilen, ankerhieuwen, pompen bedienen diverse vormen van onderhoud- wat aangenamer maakten. Bij de Shanty-gezangen zie je vaak een 'Shantyman', een soort voorzanger (solist). Ook liedjes over vrouwen, drank en de -toenmalige- diepzeevisserij maken onderdeel uit van het repertoir van ons Shantykoor de 'Iesselbrassers'. Er wordt gezongen in het Nederlands, Engels en Duits.

Klik <hier> en neem contact met ons op voor informatie over mogelijk een optreden van ons shantykoor. Ons optreden is geschikt voor allerlei gelegenheden.

shanty.nederlandLid van "Shanty Nederland".